Kulinarična ponudba

Gostilna Kuzman
 
 Kuzman 0001Kuzman 0005
IMG 2693IMG 2709
 
 
Gostišče se nahaja na vasi v Vitanju. Stavba gostišča je stara preko sto let in je leta 1932 pogorela. Takrat so hišo obnovili. Z dejavnostjo gostinstva se rod Kuzmanovih ponaša s tridesetletno tradicijo. Kuzmanovi so hišo večkrat prenovili, nazadnje leta 1993, ko so obnovili zunanji del in na prednji del fasade dali naslikati tudi grb občine Vitanje.
Sedaj vodi gostišče ga. Marta Kuzman, na pomoč priskočijo tudi vse tri hčerke. Sicer imajo zaposleni še dve delavki in enega pripravnika. Ob ponedeljkih popoldan je gostilna zaprta.
V Vitanju je to edino gostišče s prenočiščem. Imajo dve sobi in lahko sprejmejo 10 prenočišč. Pri Kuzmanovih so že gostili goste domala iz vse Slovenije in tudi iz drugih držav (Švice, Nemčije, Španije, Francije). Gostje se h Kuzmanovim vedno radi vračajo.
Ga. Kuzman poudarja, da sta prijaznost in nasmeh vodilo gostinske ponudbe.
Poleg standardnih jedi vam pri Kuzmanu postrežejo z domačo gobovo juho, Kuzmanov zrezek in zrezek Vitanjčan, Noordungova palačinka in še marsikaj drugega. Ko se v Vitanju odvija Holcerija, pa pri Kuzmanovih poskrbijo za pravo "olcarsko južino", postrežejo vam namreč z govejo juho, pečenko, žganci z ocvirki in kislo zelje.
Gostišče ima dve posebni sobi. V Večjo posebno sobo lahko sprejmejo do 60 ljudi, v manjšo pa 12. Sprejemajo rezervacije za zaključene družbe. Pri njih se vrstijo poroke, krsti, birme, obhajila, rojstni dnevi... V Vitanju se že 25 let odvija srečanje kvartopircev in zadnjih 10 let je njihova točka stalnica prav Kuzmanovo gostišče.  
 
Kontakt:
Marta Kuzman
Na vasi 20, Vitanje
tel: 03/ 5775 046
 
Gostilna Čebelica
 
 
Ob poti iz Vitanja proti sv.Vidu vas na sončnem pobočju južnega Pohorja vabi gostilna »Čebelica«. Tu se boste lahko nadihali svežega zraka. Čudovit, s soncem obsijan razgled na Paški Kozjak, Stenico in vitanjsko kotlino vam bo polepšal dan v družbi prijaznih gostiteljev, ki vas bodo postregli z domačo hrano. Nudijo govejo juho z domačimi rezanci, štruklje in dobrote iz krušne peči. Vina iz okoliških vinotočev pa bodo polepšala vaš rojstni dan ali obletnico. 
 
Kontakt:
Jožica Kušar
Vitanjsko Skomarje 5, Vitanje
tel: 03/ 5775 087
 
Kava bar Rupnik
 
Rupnik 0001 610x406Rupnik 0002 610x406
 
Kava bar Rupnik deluje v hiši, ki jo je zgradil praded Hermana Potočnika Noordunga.
Posebnost njihove ponudbe je kava NOORDUNG, če svoj obisk pravočasno najavite, vam za pogostitev pripravijo tudi domače pecivo.
 
Kontakt:
Irena Jančič
Na vasi 17, Vitanje
tel: 03/ 5775 480